Здравље и сигурност

Ако смо одлични у безбедности, онда смо одлични и у послу: тиме се водимо у Металферу. Производња челика дуго се сматрала једном од најопаснијих индустрија у свету, а ми смо одлучни у томе да променимо ову њену репутацију.

Култура нулте штете

Металфер  безбедносни принципи позивају сваку особу да буде одговорна за себе, али и одговорна за препознавање и исправљање ризичног понашања или небезбедних услова. Сигурност запослених је за нас више од приоритета и управо вођена овим ставом групa планира циљеве; наша безбедносна култура није дефинисана стварима које говоримо, већ активностима које спроводимо у пракси. Успоставили смо глобалну политику здравља и безбедности која ствара основу за развој безбедносне културе компаније.

Наш циљ је да постигнемо одрживу културу нулте штете коју подржава руководство и коју поседује ангажована и квалификована радна снага, оснажена способностима и ресурсима потребним за процену, смањење и елиминисање ризика и опасности на радном месту. Тежимо редуковању броја повреда, као и бројкама које ће из године у годину бити све боље.

Смањење ризика и повећање сигурности

У хармонији са најбољом светском праксом, као и са безбедоносном политиком компаније, дефинисан је и успостављен систем управљања безбедоносним и здравственим  ризицима. Заснован на процени ризика и примени баријера, овај систем тежи идентификацији потенцијалних опасности на радном месту и у радној околини, али и дефинисању адекватних мера за контролу ризика. На овај начин се ризици своде на најмању могућу меру, и то ризици на свим нивоима: по наше запослене, по извођаче радова, по посетиоце, по процесе и по опрему.

Низом савремених техничких, здравствених, организационих, правних, образовних и других превентивних мера обезбеђујемо сигурност запослених. Дубоко верујемо да се све повреде могу спречити, а како би се ово постигло  предострожност је фундаментална у свему што радимо. Радно место са нула инцидената је оствариво и то је управо дељени простор каквом тежимо.

Компанија је израдила Акт о процени ризика на радном радном месту и у радној околини, Акт о процени ризика од катастрофа као и Акт процене ризика у заштити лица, имовине и пословања. Уколико се нека незгода унутар компаније догоди схватамо ситуацију веома озбиљно. Анализом узрока, извора и последица инцидената долазимо до најпогоднијих организационих мера, како превентивних тако и оперативних, за њихово отклањање. Истраживањем инцидената заједно са учесницима, без обзира на то да ли је било повреда или не, смањујемо вероватноћу да се исти или слични догађаји понове.

У циљу повећања безбедности:

– Вршимо континуиране HS обуке запослених, специјално стручно оспособљавање руковања средствима рада, едукацију и стручно усавршавање;
– Обављамо и редовне прегледе опреме за рад, док су машине опремљене заштитним оклопима и уређајима за сигурно руковање;
– Процењујемо ризике у свим фазама управљања инвестиционим пројектима и приликом организационих промена;
– Развијамо вештине управљања ризицима;
– Поштујемо утврђене безбедоносне процедуре и упутства, крећемо се означеним сигурним коридорима;
– Користимо успостављене процедуре контроле/закључавања енергије;
– Употребљавамо одговарајућу заштитну опрему;
– Вршимо редовне лекарске прегледе и пратимо здравствено стање запослених;
– Контролишемо алкохолизам и наркоманију;
– Вршимо превенцију болести код запослених

Сертификати и признања безбедности:

– Компанија има производне локације сертификоване према OHSAS 18001/ISO45001 стандарду за системе управљања безбедношћу, што је глобално признати стандард који обезбеђује структурирани, системски оквир за управљање и побољшање безбедносних пракси.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.
Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.

Престижни Копаоник Бизнис Форум још једном је послужио као кључна платформа за плодне дискусије о економским, геополитичким и друштвеним динамикама, нудећи свеобухватне анализе савременог глобалног пејзажа.

„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.