Циркуларна економија

Вечити точак одрживог живота

У Металферу, наша посвећеност одрживости није само модерна фраза. То је етос који је дубоко уткан у нашу пословну стратегију и операције, и темељ на којем градимо нашу будућност. Пригрлили смо концепт циркуларне економије и настојимо да га интегришемо у све аспекте нашег пословања.

Наш приступ циркуларној економији иде даље од самог рециклирања. Непрестано стварамо нове процесе, технологије и производе који ефикасније користе ресурсе, минимизирају отпад и стварају нову вредност из онога што је некада сматрано отпадом. Од набавке сировина до процеса производње, дистрибуције и управљања нуспроизводима, стално истражујемо могућности за затварање круга и стварање циркуларних путева.

На пример, наш Металфер агрегат је одличан пример нашег приступа циркуларној економији. Овај иновативни производ настаје као споредни производ нашег процеса производње челика, претварајући оно што је некада сматрано отпадом у драгоцени ресурс. Ово не само да смањује наш еколошки отисак, већ нуди и одрживу алтернативу традиционалним материјалима, стварајући тако ситуацију која је повољна како за наше пословање, тако и за животну средину.

Поред тога, верујемо да циркуларна економија није само базирана на одрживости животне средине, већ и на стварању економске и социјалне вредности. Смањујући отпад и повећавајући ефикасност ресурса, успевамо да смањимо трошкове и створимо нове изворе прихода. У међувремену, наша посвећеност одрживости такође нам помаже да привучемо и задржимо талентоване запослене, изградимо јаче односе са нашим купцима и побољшамо наш углед као одговорног послодавца.

У Металферу разумемо да је пут ка циркуларној економији континуиран процес који захтева сталну посвећеност, иновације и сарадњу. Док гледамо ка будућности, остајемо посвећени померању граница могућег, пионирском проналажењу нових начина за унапређење циркуларности у нашим операцијама и доприносу ка одрживијем и флексибилном свету.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.

Са поносом објављујемо да Металфер Група и ове године наставља са традицијом доделе школских стипендија деци наших запослених!

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.

Западнобалкански ЕСГ самит
Западнобалкански ЕСГ самит

Надзорни одбор Металфер групе активно је учествовао на првом Западнобалканском самиту о екологији, друштвеној одговорности и менаџменту (ЕСГ), који је одржан у Порто Монтенегру од 26. до 28. априла.

Конференција „Investing in Resilience“
Конференција „Investing in Resilience“

Надзорни одбор Металфер групе учествовао је на годишњем састанку и пословном форуму Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“
Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“

Како је полазак у школу један од најбитнијих догађаја у животу сваког детета, решили смо да их на овај начин подржавамо те забавним програмом…

Тимски дух у радним и спортским активностима Металфера
Тимски дух у радним и спортским активностима Металфера

„Челични момци“ су на фудбалском терену у оквиру чак два спортска догађаја показали колегијалност и упорност.