Живот у Металферу

Односе са запосленима градимо на међусобном разумевању

Верујемо да је пријатна атмосфера пуна подршке темељ за развој Металфера. Као једина компанија у пољу металургије, у окружењу у којем доминирају другачије индустрије, посвећени смо стварању средине којa ће привући запослене на темељу комфорних и подстицајних услова рада. Континуирани раст броја наших колега захтева и непрестани труд око успостављања тимске атмосфере, међусобног препознавања и упознавања. Кроз заједничке активности и тим билдинге наши запослени постају и пријатељи, а то чине играјући фудбал у оквиру „Челичења” и „Челичне лиге“, проводећи свечане тренутке на прославама или дружећи се на бројним другим заједничним сусретима.

Снага која покреће Металфер су људи, те улагањем у њихов развој улажемо и у будућност компаније. Сваке године одвајамо средства за едукације и обуке, остварујемо сарадњу са еминентним консултантским кућама, акредитованим тренинг центрима и образовним установама. Подржавамо своје запослене у жељи да се дошколују или специјализују у одређеним областима. Будући да до детаља познају процесе којима се баве на својим радним местима, охрабрујемо их и да све своје предлоге претворе у оствариве пројекте. Сваке године од децембра до марта кроз иницијативу „Металфер предлаже“ остављамо простор за промишљена решења која на неки начин олакшавају рад или унапређују одређене процедуре.  

Kултура дијалога и подршке

Отворен однос постижемо негујући културу разговора унутар Металфера. Сви наши запослени су посвећени појединци чије жеље поштујемо, а чије смо изазове и потребе увек спремни да саслушамо, те једном недељно – у оквиру „ХР отворених врата“ – могу без задршке да изнесу свој проблем, недоумицу или сугестију. Узајамно поверење је за нас кључно, па су плате које нудимо редовне и стимулативне, а накнаде зараде и остала примања виша у односу на законом прописане регулативе. Трудимо се да своје најбоље раднике препознамо и додатно мотивишемо, због чега смо креирали систем награђивања како на годишњем нивоу, тако и у истакнутим случајевима.

Напослетку, мислимо и о томе на које све начине можемо позитивно да утичемо на време које наше колеге проводе изван посла. Породица је стуб сваког друштва и трудимо се да радницима у Металферу покажемо колико их подржавамо и у овом сегменту живота. За рођење детета свим запосленима, без обзира на врсту уговора и радног места, обезбеђујемо помоћ у износу од 100.000 динара, док за полазак деце у први разред основне школе на приредби делимо поклоне који ће им помоћи у прилагођавању новој средини. Сваке године организујемо и новогодишњи бал са доделом пакетића, који је свечана прилика за дружење најмлађих. Деца наших запослених који су већ средњошколци или студенти од компаније добијају стипендије за даље образовање, а врата Металфера су им увек отворена – талентовани, напредни ученици од нас засигурно могу да очекују могућност запослења.