Образовање

Улагањем у развој и образовање својих запослених најдиректније улажемо у будућност компаније – у унапређење производних процеса, али и у стимулативно, инспиративно радно окружење.

Наши људи су наша покретачка снага

Убрзање технолошког развоја и промене у пословним процесима захтевају да запослени непрестано уче нове вештине и стичу унапређена знања, како би остали конкурентни и задовољни на свом радном месту. Подржавамо своје колеге у жељи да се дошколују или специјализују у појединим областима и због тога Металфер сваке године одваја средства за едукације и обуке за своје запослене, при чему остварујемо сарадњу са еминентним консултантским кућама, акредитованим тренинг центрима и образовним установама. Поред спољних сарадника, наши најстручнији људи под окриљем Металфер стручне академије спроводе и интерне обуке, у складу са жељама запослених – у њиховом или неком другом сектору.

Запослени који су добро обучени и упућени у нове технологије, трендове и пословне процесе продуктивнији су, мотивисанији и ефикаснији у свом раду. Доследна и вишеслојна едукација несумњиво подстиче њихову иновативност, што може довести до нових идеја и решења за производне проблеме; кроз иницијатву Металфер предлаже показујемо им и да нам је изузетно стало да чујемо њихово мишљење.

Континуираном едукацијом ка дугорочном успеху

Запослени су склонији останку у компанији која им пружа могућности за раст и развој, укључујући и стицање знања. Улагање у обуку и развој запослених може помоћи у стварању позитивне радне културе и повећању задовољства запослених, што доводи до ниже стопе флуктуације радне снаге. У великим компанијама доследна унутрашња едукација је посебно важна, јер су промене и иновације у таквим организацијама сложене и захтевају већу координацију између различитих одељења и тимова. Континуирана едукација може помоћи запосленима да разумеју и допринесу овим променама на начин који подржава циљеве компаније, али и који им оставља простор за иновативност и индивидуалност. Осим тога, она им помаже да се боље прилагођавају изазовима у пословању, а ово може бити одлучујуће за дугорочни успех Металфера. Важно нам је и да створимо окружење које је сигуран простор за све, а будући да тешка индустрија укључује велику количину опасних материјала и процеса, добро обучени запослени су мање склони повредама на раду и другим опасностима. Током 2022. године реализовано је више од 20 обука за наше запослене.

Сарадња са школама и факултетима

Са средњим школама сарађујемо годинама, спроводећи пројекте као што су стручне праксе, односно дуално образовање. Да бисмо ученицима омогућили да се школују и развијају у духу савремених технологија, а истовремено у складу са њиховим годинама, донирамо мултифунционалне паметне клупе, које постављамо у двориштима средњих школа. Са факултетима српских универзитета остварујемо сарадњу кроз различита спонзорства, стручне праксе, узајамну научно-технолошку сарадњу и размену искустава и информација.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.

Са поносом објављујемо да Металфер Група и ове године наставља са традицијом доделе школских стипендија деци наших запослених!

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.

Западнобалкански ЕСГ самит
Западнобалкански ЕСГ самит

Надзорни одбор Металфер групе активно је учествовао на првом Западнобалканском самиту о екологији, друштвеној одговорности и менаџменту (ЕСГ), који је одржан у Порто Монтенегру од 26. до 28. априла.

Конференција „Investing in Resilience“
Конференција „Investing in Resilience“

Надзорни одбор Металфер групе учествовао је на годишњем састанку и пословном форуму Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“
Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“

Како је полазак у школу један од најбитнијих догађаја у животу сваког детета, решили смо да их на овај начин подржавамо те забавним програмом…

Тимски дух у радним и спортским активностима Металфера
Тимски дух у радним и спортским активностима Металфера

„Челични момци“ су на фудбалском терену у оквиру чак два спортска догађаја показали колегијалност и упорност.