Образовање

Улагањем у развој и образовање својих запослених најдиректније улажемо у будућност компаније – у унапређењу производних процеса, али и у стимулативном, инспиративном радном окружењу.

Наши људи су наша покретачка снага

Убрзање технолошког развоја и промене у пословним процесима захтевају да запослени непрекидно уче нове вештине и стичу унапређена знања, како би остали конкурентни и задовољни на свом радном месту. Подржавамо своје колеге у жељи да се школују или специјализују у појединим областима и због тога Металфер сваке године издваја средства за образовање и обуку за своје запослене, при чему кредитним пословима саветујемо е-радни центар. трима и образовним установама. Поред спољних сарадника, наши научни људи под окриљем Металфер стручне академије спроводе и интерне обуке, у складу са жељама запослених – у њиховом или неком другом сектору.

Запослени који су добро обучени и упућени у нове технологије, трендове и пословне процесе продуктивности су, мотивисанији и ефикасности у свом раду. Доследна и вишеслојна едукација несумњиво подстиче њихову иновативност, што може довести до нових идеја и решења за производне проблеме; кроз иницијативу Металфера показујемо им и да нам је изузетно постало да чујемо њихово мишљење.

Континуираном едукацијом ка дугорочном успеху

Запослени су склонији останку у компанији која им пружа могућности за раст и развој, укључујући и стицање знања. Улагање у обуку и развој запослених може помоћи у стварању позитивне радне културе и повећању задовољства запослених, што доводи до ниже стопе флуктуације радне снаге. У великим компанијама последња унутрашња едукација је посебно важна јер су промене и иновације у таквим организацијама сложене и захтевају већу координацију између различитих одељења и одељења. Континуирана едукација може помоћи запосленима да разумеју и допринесу овим променама на начин који подржава читаве компаније, али и који им оставља простор за иновативност и индивидуалност. Осим тога, она им помаже да се боље прилагођавају изазовима у пословању, а ово може бити одлучујуће за дугорочни успех Металфера. Важно нам је и да створимо окружење које је осигуран простор за све, а будући да тешка индустрија укључује велику количину опасних материјала и процеса, добро обучени запослени су мањи склоности повредама на раду и другим опасностима. Током 2022. године реализовано је више од 20 обука за наше запослене.

Сарадња са школама и факултетима

Са средњим школама сарађујемо годинама, спроводећи пројекат као што су стручне праксе, односно Дуално образовање. Да би се ученицима омогућило да се школују и развијају у духу савремених технологија, а истовремено у складу са њиховим годинама, донирамо мултифункционалне паметне клупе, које поставља у двориштем средњих школа. Са факултетима српских универзитета стварамо сарадњу кроз различита спонзорства, стручне праксе, узајамну научно-технолошку сарадњу и размену искустава и информација.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Фокус на Декарбонизацији и Зеленој агенди
Фокус на Декарбонизацији и Зеленој агенди

Београдски Енергетски Форум 2024, одржан 13. и 14. маја у хотелу „Crowne Plaza“ у Београду, поново се показао као кључни догађај у регионалном енергетском сектору.

Чланови Надзорног одбора Металфер Групе на „ESG Adria Summitu“ у Порто Монтенегру
Чланови Надзорног одбора Металфер Групе на „ESG Adria Summitu“ у Порто Монтенегру

Чланови Надзорног одбора Металфер Групе имали су значајну улогу на престижном „ESG Adria Summitu“, који се одржавао од 24. до 26. априла 2024. године у Порто Монтенегру.

Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.
Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.

Престижни Копаоник Бизнис Форум још једном је послужио као кључна платформа за плодне дискусије о економским, геополитичким и друштвеним динамикама, нудећи свеобухватне анализе савременог глобалног пејзажа.

„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.