Друштвена одговорност

Потекли смо из локалне заједнице, са њом живимо и њој узвраћамо на неколико кључних поља – од спорта до привреде.

Одговорни према заједници, одговорни према себи

Развој Металфера у нераскидивој је вези са заједницом чији су чланови запослени наше компаније, а на чијој земљи се одвија наша производња. Посвећеност и стручност људи баштинимо као највећу вредност, а њих охрабрујемо да ослушкују потребе заједнице и тиме креирају пријатно, подстицајно окружење за рад и живот.

Препознали смо осетљиве категорије наших суграђана и њима посвећујемо посебну пажњу – од предшколаца које подржавамо у спортским активностима до студената које стипендирамо на универзитетима широм Републике Србије. Као једина домаћа компанија у окружењу осећамо додатну одговорност да заједници – из које су потекли наши тренутни, али и будући запослени – вратимо на најбољи могући начин. Сматрамо да бити друштвено одговоран не подразумева само етичку пословну праксу и исто такво опхођење према свим заинтересованим странама, већ и пружање континуиране подршке главним носиоцима друштва, а кроз његове најважније сфере: образовање, спорт, културу и привреду.

Пружање подстрека младима

Са средњим школама већ неко време остварујемо успешну сарадњу која се огледа у реализацији пројеката као што су стручне праксе, односно програм дуалног образовања. Наши планови са полазницима су дугорочног карактера и у овом моменту имамо неколицину запослених који су у нашој компанији започели управо као практиканти. Да бисмо ученицима омогућили да се школују и развијају у духу савремених технологија, а истовремено у складу са њиховим годинама, поклањамо мултифункционалне паметне клупе које постављамо у дворишта средњих школа. Кроз различите донације и ангажовање својих запослених помажемо и локалне предшколске установе.

Највећи изазов за привреду мале средине је омогућавање младим, образованим људима да каријеру развијају у свом граду, али пронашли смо начин да их мотивишемо да се након студија врате у Сремску Митровицу и баш ту оснују породицу и стекну прва пословна искуства. Бесповратно стипендирамо средњошколце и студенте, децу запослених, а њихове високе оцене доказују да су ово посвећени млади људи којима је у кључним тренуцима потребна подршка. За нас је посебно важно што се након завршених студија ови талентовани млади људи неретко враћају и запошљавају управо у нашој компанији, настављајући да промовишу исте вредности које су им помогле да се професионално остваре.

Кроз различита спонзорства, стручне праксе, узајамну научно-технолошку сарадњу и размену искустава и информација остварујемо сарадњу са факултетима широм земље. Такође, учествовањем у програму „Моја прва плата“ дајемо прилику младима да своја прва искуства стекну управо у Металферу, па да и пре истека програма са нама уђу у регуларан радни однос.

Подршка спортским активностима

Неизоставан сегмент сваког здравог друштва јесте спорт, који негује тимски дух и борбеност; управо зато помажемо локалне фудбалске клубове, од најмлађих, предшколских група, до оних сениорских. Поносни смо на успехе које под нашим покровитељством нижу уметничке плесне групе као и на резултате деце којој обезбеђујемо путовања на спортске припреме и турнире. Почаствовани смо што најуспешнији омладинци нашега града на својим наступима носе боје наше компаније. Нисмо заборавили ни оне мало старије те помажемо и традиционални турнир у фудбалу чији домаћин је наш град. Током 2022. године били смо и главни спонзори 34. међународног турнира у малом фудбалу.

Улагање у локалну културну сцену

Свака заједница посебна је управо због својих културних обележја и зато сматрамо да као друштвено одговорна компанија кроз различите активности треба да подржимо своје окружење у неговању особености и културног идентитета. Помажемо у одржавању концерата за наше суграђане, учествујемо у прослави градског празника, а одржавамо и позоришне представе за најмлађе чланове заједнице. Поред свега наведеног, одазивамо се молбама које добијамо од различитих установа и удружења те упућујемо донације када год смо у могућности.

ОД 2021. ГОДИНЕ:

– Кроз програм дуалног образовања прошлo је 5 полазника са плаћеном накнадом;
– 5 полазника програма „Моја прва плата“ ступило је у регуларан радни однос;
– Преко 5 милиона динара донација дато је за младе спортисте;
– Реализован је концерт „Rock el Classico” у извођењу Стефана Миленковића и Др Нелета Карајлића;
– Реализована је представа „Збуњени вук“.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.