Друштвена одговорност

Потекли смо из локалне заједнице, са њом живимо и њеном узвраћамо на неколико кључних поља – од спорта до привреде.

Одговорни према заједници, одговорни према себи

Развој Металфера у нераскидивој је вези са заједничком чији су чланови запослени наше компаније, а на чијој земљи се одвија наша производња. Посвећеност и стручност људи баштинимо као највећу вредност, а њих охрабрујемо да ослушкују потребе заједнице и тиме креирају друштвено, подстицано окружење за рад и живот.

Препознали смо осетљиве категорије наших суграђана и њима посвећујемо посебну пажњу – од ученика који подржавамо у спортским активностима до студената који стипендирамо универзитете широм Републике Србије. Као једна домаћина компанија у окружењу осећамо додатну одговорност да заједница – из које су потекли наши тренутни, али и будући запослени – вратимо се на најбољи могући начин. Сматрамо да бити друштвено одговорно не подразумева само етичку пословну праксу и исто тако опхођење према свим заинтересованим странама, већ и пружање континуитета подршке главним носиоцима друштва, а кроз његове најуспешније, образовне и образовне сфере.

Пружање подстрека младима

Са средњим школама већ неко време остварујемо успешну сарадњу која се огледа у реализацији пројеката као што су стручне праксе, односно програм Дуалног образовања. Наши планови са полазницима су дугорочног карактера и у овом моменту имамо неколицину запослених који су у нашој компанији започели управо као практиканти. Да бисмо ученицима омогућили да се школују и развијају у духу савремених технологија, а истовремено у складу са њиховим годинама, поклањамо мултифункционалне паметне клупе које постављамо у двориштима средњих школа. Кроз различите донације и ангажовање својих запослених помажемо и локалне предшколске установе.

Највећи изазов за привреду мале средине је омогућавање младим, образованим људима да каријери развијају у свом граду, али пронашли смо начин да их мотивишемо да се након студија врате у Сремску Митровицу и пословну Митровицу оснивају. . Бесповратно стипендирамо средњошколце и студенте, децу запослених, а њихове високе оцене доказују да су ово посвећени млади људи којима је у кључним тренуцима потребна подршка. За нас је посебно важно што се након завршених студија ови талентовани млади људи неретко враћају и запошљавају управо у нашој компанији, настављајући да промовишу исте вредности које су им професионалне вредности.

Кроз различита спонзорства, стручне праксе, узајамну научно-технолошку сарадњу и размену искустава и информација остварујемо сарадњу са факултетима широм земље. Такође, учешћем у програму „Моја прва плата“ дајемо приликом младих да своја прва искуства стекну управо у Металферу, па да и пре истека програма сами уђу у регулисан радни однос.

Подршка спортским активностима

Неизоставан сегмент сваког здравог друштва јесте спорт, који негује тимски дух и борбу; управо зато помажемо локалне фудбалске клубове, од најмлађих, предшколских група, до оних сениорских. Поносни смо на успехе које под нашим покровитељством нижу уметничке плесне групе као и на резултате деце којом обезбеђујемо путовања на спортске припреме и турнире. Почаствовани смо што најуспешнији омладинци нашег града на својим наступима носе боје наше компаније. Нисмо заборавили ни оне мало старије те помажемо и традиционални турнир у фудбалу чији је домаћин наш град. Током 2022. године били смо и главни спонзори 34. међународног турнира у малом фудбалу.

Улагање у локалну културну сцену

Свака заједница особна је управо због својих културних обележја и зато сматрамо да као друштвено одговорна компанија кроз различите активности треба да подржавамо своје окружење у неговању особености и културе. Помажемо у одржавању концерата за наше суграђане, учествујемо у прослави градског празника, а одржавамо и позоришне представе за најмлађе чланове заједнице. Поред свега наведеног, одазивамо се молбама које добијамо од различитих установа и удружења те упућујемо донације када год смо у могућности.

ОД 2021. ГОДИНЕ:

– Кроз програм Дуалног образовања прошлo је 5 полазника са плаћеном накнадом;
– 5 полазника програма „Моја прва плата“ ступило је у регуларан радни однос;
– Преко 5 милиона динара донација дато је за младе спортисте;
– Реализован је концерт „Rock el Classico” у извођењу Стефана Миленковића и Др Нелета Карајлића;
– Реализована је представа „Збуњени вук“.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Фокус на Декарбонизацији и Зеленој агенди
Фокус на Декарбонизацији и Зеленој агенди

Београдски Енергетски Форум 2024, одржан 13. и 14. маја у хотелу „Crowne Plaza“ у Београду, поново се показао као кључни догађај у регионалном енергетском сектору.

Чланови Надзорног одбора Металфер Групе на „ESG Adria Summitu“ у Порто Монтенегру
Чланови Надзорног одбора Металфер Групе на „ESG Adria Summitu“ у Порто Монтенегру

Чланови Надзорног одбора Металфер Групе имали су значајну улогу на престижном „ESG Adria Summitu“, који се одржавао од 24. до 26. априла 2024. године у Порто Монтенегру.

Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.
Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.

Престижни Копаоник Бизнис Форум још једном је послужио као кључна платформа за плодне дискусије о економским, геополитичким и друштвеним динамикама, нудећи свеобухватне анализе савременог глобалног пејзажа.

„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.