Одрживо и одмерено коришћење природних ресурса за нас пре свега значи здраву животну средину за садашње и будуће генерације.

Сав челик који производи Металфер долази из отпада, што је најпрецизнији одговор на светске покушаје да се оствари одржива економија са ниским садржајем угљеника. Процес производње челика у електролучној пећи почиње пуњењем отпадног гвожђа, потпуно рециклираног отпадног материјала. Након топљења и ванпећне припреме, течни челик се излива на машини за континуално ливење. Током процеса производње челика у електролучној пећи настаје нуспроизвод – МСМ агрегат. Он се након хлађења уситњава и претвара у 100% рециклирани производ. МСМ агрегат се затим користи за израдњу путних површина са високим нивоом приjањања и безбедности.

У циљу бољег искоришћења челичног отпада који у великим количинама свакодневно пристижу у погон Топионице, Металфер се одлучио за куповину шредер машине за прераду челичног отпада. Ова машина за циљ има потпуно чишћење челичног отпада и његово уситњавање, што директно утиче на оптимизацију производње и смањење емисија. Сепарацијом и класирањем отпада добијеног прерадом у шредер машини он постаје замена за високоугљеничне материјале и наставља своју примену у нашем производном процесу. Овако добијени метали, као што су алуминијум и бакар, представљају улазну сировину за топионице обојених метала.

ЕЛИМИНАЦИЈА ОТПАДНЕ ВОДЕ

Металфер интензивно ради на томе да до 2025. године имплементира најмодерније постројење за третман отпадне воде. Упостављањем рециклуације воде све ће се отпадне воде након третмана вратитити у поједине технолошке процесе и тамо наћи своју примену. Сва коришћена вода пречишћаваће се и изнова враћати у процес како би се отпадна вода у потпуности елиминисала. У овај поступак биће укључено прикупљање атмосферских вода са свих површина производних погона и њихова поновна употреба, а све у циљу смањења потрошње бунарске воде.

Спољни линкови:

  • Линк – Интегрисана дозвола
  • Линк – Интегрална дозвола
  • Линк – Сертификат ЕПД
  • Линк – ИСО 14001
РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.