Садњу дрвећа препознали смо као важан корак у смеру очувања животне средине и као један од кључних елемената одрживе производње.

Друштвена одговорност и позитиван утицај на заједницу у којој послујемо есенцијалани су за Металфер, a ревитализација паркова и заштита природних станишта неке су од незаобилазних активности компаније. Кроз озелењaвање, посматрано пре свега као тимску, заједничку активност, желимо да покажемо суграђанима своју еколошку свест. Тврдимо да је могуће, ако не и неопходно, својим пословањем направити баланс између штетних емисија и дрвећа које апсорбује угљен-диоксид, утичући тако на ефекат стаклене баште, а последично и на глобално загревање. Смањити загађење, на чему неуморно радимо, није довољно, и зато изнова мапирамо своје могуће утицаје на животну средину.

Пошумљавање је један од најбољих начина да помогнемо обнову свог непосредног окружења. Компанија Металфер зато је, између осталог, поделила 36 000 садница јабуке и шљиве за дворишта у Сремској Митровици. Циљ је био да се на овај начин и на приватним поседима утиче на озелењавање града кроз одабране сорте јабуке и шљиве. Суграђани ће кроз неколико година на својим имањима добити и плодове ових воћки, аутохтоних за наше крајеве.

ПОСАДИЛИ СМО:
– 35 садница граба и 28 садница платана, у 2021. години;
– 65 садница платана, 5 садница брезе и 13 садница црне тополе, у 2022. години.

До 2030. године у плану је посађених 1000 садница различитих биљних врста, као и да наши производни погони буду заштићени широким зеленим појасом.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.
Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.

Престижни Копаоник Бизнис Форум још једном је послужио као кључна платформа за плодне дискусије о економским, геополитичким и друштвеним динамикама, нудећи свеобухватне анализе савременог глобалног пејзажа.

„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.