Садњу дрвећа препознали смо као важан корак у смеру очувања животне средине и као један од кључних елемената одрживе производње.

Друштвена одговорност и позитиван утицај на заједницу у којој послујемо есенцијалани су за Металфер, a ревитализација паркова и заштита природних станишта неке су од незаобилазних активности компаније. Кроз озелењaвање, посматрано пре свега као тимску, заједничку активност, желимо да покажемо суграђанима своју еколошку свест. Тврдимо да је могуће, ако не и неопходно, својим пословањем направити баланс између штетних емисија и дрвећа које апсорбује угљен-диоксид, утичући тако на ефекат стаклене баште, а последично и на глобално загревање. Смањити загађење, на чему неуморно радимо, није довољно, и зато изнова мапирамо своје могуће утицаје на животну средину.

Пошумљавање је један од најбољих начина да помогнемо обнову свог непосредног окружења. Компанија Металфер зато је, између осталог, поделила 36 000 садница јабуке и шљиве за дворишта у Сремској Митровици. Циљ је био да се на овај начин и на приватним поседима утиче на озелењавање града кроз одабране сорте јабуке и шљиве. Суграђани ће кроз неколико година на својим имањима добити и плодове ових воћки, аутохтоних за наше крајеве.

ПОСАДИЛИ СМО:
– 35 садница граба и 28 садница платана, у 2021. години;
– 65 садница платана, 5 садница брезе и 13 садница црне тополе, у 2022. години.

До 2030. године у плану је посађених 1000 садница различитих биљних врста, као и да наши производни погони буду заштићени широким зеленим појасом.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.

Са поносом објављујемо да Металфер Група и ове године наставља са традицијом доделе школских стипендија деци наших запослених!

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.

Западнобалкански ЕСГ самит
Западнобалкански ЕСГ самит

Надзорни одбор Металфер групе активно је учествовао на првом Западнобалканском самиту о екологији, друштвеној одговорности и менаџменту (ЕСГ), који је одржан у Порто Монтенегру од 26. до 28. априла.

Конференција „Investing in Resilience“
Конференција „Investing in Resilience“

Надзорни одбор Металфер групе учествовао је на годишњем састанку и пословном форуму Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“
Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“

Како је полазак у школу један од најбитнијих догађаја у животу сваког детета, решили смо да их на овај начин подржавамо те забавним програмом…

У петак 9.12.2022. одржан је Металфер „Новогодишњи бал“
У петак 9.12.2022. одржан је Металфер „Новогодишњи бал“

Било је то посебно-магично вече за Металфер принцезе и принчеве.