У великој компанији попут наше отпад се јавља у производном процесу колико и у животима запослених, а и један и други представљају вредне ресурсе Металфера.

Као компанији са више стотина запослених веома нам је важно да се водимо циркуларном економијом, моделом који се фокусира на одрживо коришћење ресурса и смањење количине отпада. Материјали се на овај начин користе што је могуће дуже – кроз поновну употребу, поправку, рециклажу и обнову, ефикасно и без расипања. Један од основих принципа циркуларне економије је и рециклажа, а она подразумева прикупљање, сортирање и рециклирање материјала како би се створиле нове сировине које се могу користити при настанку производа, обновљених и модернизованих, како би се продужио њихов животни век.

Корпоративна одговорност подразумева свест о комплетном процесу произвоње: од улагања у животну средину до друштвеног утицаја на територију и заједнице у којима се налазе наше фабрике. Бити зелена компанија значи да можемо да спојимо повећање производње са поштовањем према животној средини. Посвећеност одрживости производње се последњих година интензивирала кроз истраживање и развој технологија са мањим утицајем на животну средину.

КОНСТАНТНО УНАПРЕЂЕЊЕ ОДРЖИВОСТИ ПРОИЗВОДЊЕ

Еко-рециклажни парк представља важан пројекат Металфера и материјализацију оваквог савременог одрживог пословања. У питању је место сакупљања папира, картона и ПЕТ амбалаже, како из канцеларија тако и из домаћинстава свих запослених у компанији. Предметни отпад се продаје оператеру на даљи третман, а новац од продаје усмерен је ка куповини паметних клупа за средње школе, што је је још један од пројеката компаније којим се улаже у будућност.

Циркуларна економија има бројне предности, укључујући смањење загађења, уштеду ресурса, смањење количине отпада и повећање економске ефикасности. Смањењем количине отпада који се одлаже на депоније или се спаљује смањује се и количина штетних гасова, односно загађење околине. Када отпад преузме улогу сировине за производњу нових производа, потреба за новим сировинама драстично опада, чиме се неретко смањују и трошкови производње. Повећавати производњу не значи дакле нужно и загађивати више, што иницијативама попут еко-рециклажног парка покушавамо да учинимо транспарентним.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.
Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.

Престижни Копаоник Бизнис Форум још једном је послужио као кључна платформа за плодне дискусије о економским, геополитичким и друштвеним динамикама, нудећи свеобухватне анализе савременог глобалног пејзажа.

„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.