У великој компанији попут наше отпад се јавља у производном процесу колико и у животима запослених, а и један и други представљају вредне ресурсе Металфера.

Као компанији са више стотина запослених веома нам је важно да се водимо циркуларном економијом, моделом који се фокусира на одрживо коришћење ресурса и смањење количине отпада. Материјали се на овај начин користе што је могуће дуже – кроз поновну употребу, поправку, рециклажу и обнову, ефикасно и без расипања. Један од основих принципа циркуларне економије је и рециклажа, а она подразумева прикупљање, сортирање и рециклирање материјала како би се створиле нове сировине које се могу користити при настанку производа, обновљених и модернизованих, како би се продужио њихов животни век.

Корпоративна одговорност подразумева свест о комплетном процесу произвоње: од улагања у животну средину до друштвеног утицаја на територију и заједнице у којима се налазе наше фабрике. Бити зелена компанија значи да можемо да спојимо повећање производње са поштовањем према животној средини. Посвећеност одрживости производње се последњих година интензивирала кроз истраживање и развој технологија са мањим утицајем на животну средину.

КОНСТАНТНО УНАПРЕЂЕЊЕ ОДРЖИВОСТИ ПРОИЗВОДЊЕ

Еко-рециклажни парк представља важан пројекат Металфера и материјализацију оваквог савременог одрживог пословања. У питању је место сакупљања папира, картона и ПЕТ амбалаже, како из канцеларија тако и из домаћинстава свих запослених у компанији. Предметни отпад се продаје оператеру на даљи третман, а новац од продаје усмерен је ка куповини паметних клупа за средње школе, што је је још један од пројеката компаније којим се улаже у будућност.

Циркуларна економија има бројне предности, укључујући смањење загађења, уштеду ресурса, смањење количине отпада и повећање економске ефикасности. Смањењем количине отпада који се одлаже на депоније или се спаљује смањује се и количина штетних гасова, односно загађење околине. Када отпад преузме улогу сировине за производњу нових производа, потреба за новим сировинама драстично опада, чиме се неретко смањују и трошкови производње. Повећавати производњу не значи дакле нужно и загађивати више, што иницијативама попут еко-рециклажног парка покушавамо да учинимо транспарентним.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.

Са поносом објављујемо да Металфер Група и ове године наставља са традицијом доделе школских стипендија деци наших запослених!

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.

Западнобалкански ЕСГ самит
Западнобалкански ЕСГ самит

Надзорни одбор Металфер групе активно је учествовао на првом Западнобалканском самиту о екологији, друштвеној одговорности и менаџменту (ЕСГ), који је одржан у Порто Монтенегру од 26. до 28. априла.

Конференција „Investing in Resilience“
Конференција „Investing in Resilience“

Надзорни одбор Металфер групе учествовао је на годишњем састанку и пословном форуму Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“
Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“

Како је полазак у школу један од најбитнијих догађаја у животу сваког детета, решили смо да их на овај начин подржавамо те забавним програмом…

У петак 9.12.2022. одржан је Металфер „Новогодишњи бал“
У петак 9.12.2022. одржан је Металфер „Новогодишњи бал“

Било је то посебно-магично вече за Металфер принцезе и принчеве.