МЕТАЛФЕР ПРЕДЛАЖЕ: ИНОВАТИВНА ПРОБЛЕМСКА РЕШЕЊА НАШИХ ЗАПОСЛЕНИХ

Иницијатива која запослене подстиче на креативно решавање проблема наставља се и ове године у истом облику, а прошлогодишњи предлози успешно су и у потпуности спроведени у дело.  

Са жељом да све чланове Металфера укључимо у инфраструктурна питања компаније увели смо могућност да, као учесници и најбољи познаваоци производног процеса, сами дају предлоге о квалитативним изменама које би унапредиле њихов или колектитвни рад. Ова пракса показала се као отварање конструктивног дијалога о ефкаснијем функционисању компаније, а диверзитет приступа и мишљења богатство је какво у Meталферу подстичемо, одржавамо и поштујемо. Прошлогодишњи предлози били су функционални у реалном производном окружењу, а сходно томе колеге су адекватно награђене.

БРОНЗАНИ И ЗЕЛЕНИ ПРЕДЛОГ

– Бронзани предлог Љубише Каралића и Илије Дакића тиче се аутоматских врата ЕБТ. Овај предлог олакшао је рад колегама на ЕАФ пећи, као и мање ангажовање ватросталног одржавања које је до сада врата мењало свакодневно;
– Зелени предлог Драгана Кличарића тиче се заптивних елемената на трајберима: предлог реконструкције улежиштења осовина трајбера, како би се зауставио губитак уља за подмазивање услед честих цурења, одагнао је проблем које ни представници фирми „Даниели“ и „Сидер“ својим модификације претходно нису успели да реше. Реализација Зеленог предлога допринела је заштити животне средине, као и уштеди уља. Током 2022. године, као и почетком 2023, није било цурења средства за подмазивање на поменутим трајберима.

Колегама честитамо на прошлогодишњем успеху и подсећамо да је у току акција Металфер предлаже 2.0, те да своје предлоге можете доставити на мејл адресу metalferpredlaze@metalfer.net или убацивањем предлога у назначене кутије на портирници код Управне зграде и Топионице. Срећно!

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.

Са поносом објављујемо да Металфер Група и ове године наставља са традицијом доделе школских стипендија деци наших запослених!

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.

Западнобалкански ЕСГ самит
Западнобалкански ЕСГ самит

Надзорни одбор Металфер групе активно је учествовао на првом Западнобалканском самиту о екологији, друштвеној одговорности и менаџменту (ЕСГ), који је одржан у Порто Монтенегру од 26. до 28. априла.

Конференција „Investing in Resilience“
Конференција „Investing in Resilience“

Надзорни одбор Металфер групе учествовао је на годишњем састанку и пословном форуму Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“
Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“

Како је полазак у школу један од најбитнијих догађаја у животу сваког детета, решили смо да их на овај начин подржавамо те забавним програмом…

У петак 9.12.2022. одржан је Металфер „Новогодишњи бал“
У петак 9.12.2022. одржан је Металфер „Новогодишњи бал“

Било је то посебно-магично вече за Металфер принцезе и принчеве.