Са растом групе пропорционално је расла комплексност процеса и функција унутар компанија, па тако и потреба за увођењем сложеног софтверског система намењеног корпорацијама.

Почетком 2020. године донели смо одлуку да постојећи софтверски систем заменимо новим, свеобухватнијим, који ће дугорочно задовољавати све потребе Металфер Групе. Почетком те године покренули смо преговоре са више компанија које су нудиле своја софтверска решења, а након презентација и референтних посета стручни тим, састављен од кључних запослених из различитих одељења, решио је да у овај пројекат уђемо са фирмом М&I из Новог Сада. Планиране фазе пројекта су завршене на време и нови софтвер, који укључује све компаније у групи као и све њихове одсеке (финансије, продаја, набавка, производња, одржавање, транспорт, људски ресурси, правна служба, алатница, магацин) успешно је пуштен у рад 1. јануара 2021. године.

СТАБИЛНОСТ И ЗАШТИТА ПОДАТАКА

Будући да се Металфер Група непрестано развија и шири тако ни имплементације и дораде на ЕРП-у (ЕRP – Enterprise resource planning) никада нису коначне. Осим тога, технологија је свакога дана све напреднија и софтвери постају све захтевнији, док опрема застарева. Имајући то у виду, обнова серверске инфраструктуре јавила се као неоппходност, a уз њу и креирање у потпуности функционалаог и стабилног система, у коме су груписани сви сервери путем “VMware vCenter”, моћне платформе за управљање виртуелном инфраструктуром. Улагањем у неопходну додатну опрему, те потписивањем уговора са компанијом Comtrade, успешно смо уз њихову помоћ завршили пројекат за мање од 3 месеца, а одржавање је у потпуности преузела наша ИТ служба. Систем за сада обухвата 18 виртуалних машина. 

Након реконструкције ове комплексне серверске конструкције закључили смо да су чување, доступност и заштита података унутар ње подједнако важни. Свака фирма је изложена различитим нападима или незгодама, а постојање резервних копија свих докумената омогућује успешно враћање система у функцију у веома кратком року. Током 2022. године смо одлучили да уведемо „DRAAS“ (Disaster Recovery as a Service), који свакодневно обавља снимање тренутног стања и у случају катастрофе нуди враћање система великом брзином. Comtrade нам је био партнер и у овом пројекту, за који смо такође купили програм за чување података. У питању је програм који и даље користимо – решење компаније „Veeam“, а прављење дупликата за архиву ради се редовно за одређени временски период.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.
Металфер Група додељује школске стипендије за 2023./24.

Са поносом објављујемо да Металфер Група и ове године наставља са традицијом доделе школских стипендија деци наших запослених!

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.

Западнобалкански ЕСГ самит
Западнобалкански ЕСГ самит

Надзорни одбор Металфер групе активно је учествовао на првом Западнобалканском самиту о екологији, друштвеној одговорности и менаџменту (ЕСГ), који је одржан у Порто Монтенегру од 26. до 28. априла.

Конференција „Investing in Resilience“
Конференција „Investing in Resilience“

Надзорни одбор Металфер групе учествовао је на годишњем састанку и пословном форуму Европске банке за обнову и развој (ЕБРД).

Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“
Одржана прва свечана приредба „Ђак првак“

Како је полазак у школу један од најбитнијих догађаја у животу сваког детета, решили смо да их на овај начин подржавамо те забавним програмом…

У петак 9.12.2022. одржан је Металфер „Новогодишњи бал“
У петак 9.12.2022. одржан је Металфер „Новогодишњи бал“

Било је то посебно-магично вече за Металфер принцезе и принчеве.