Са растом групе пропорционално је расла комплексност процеса и функција унутар компанија, па тако и потреба за увођењем сложеног софтверског система намењеног корпорацијама.

Почетком 2020. године донели смо одлуку да постојећи софтверски систем заменимо новим, свеобухватнијим, који ће дугорочно задовољавати све потребе Металфер Групе. Почетком те године покренули смо преговоре са више компанија које су нудиле своја софтверска решења, а након презентација и референтних посета стручни тим, састављен од кључних запослених из различитих одељења, решио је да у овај пројекат уђемо са фирмом М&I из Новог Сада. Планиране фазе пројекта су завршене на време и нови софтвер, који укључује све компаније у групи као и све њихове одсеке (финансије, продаја, набавка, производња, одржавање, транспорт, људски ресурси, правна служба, алатница, магацин) успешно је пуштен у рад 1. јануара 2021. године.

СТАБИЛНОСТ И ЗАШТИТА ПОДАТАКА

Будући да се Металфер Група непрестано развија и шири тако ни имплементације и дораде на ЕРП-у (ЕRP – Enterprise resource planning) никада нису коначне. Осим тога, технологија је свакога дана све напреднија и софтвери постају све захтевнији, док опрема застарева. Имајући то у виду, обнова серверске инфраструктуре јавила се као неоппходност, a уз њу и креирање у потпуности функционалаог и стабилног система, у коме су груписани сви сервери путем “VMware vCenter”, моћне платформе за управљање виртуелном инфраструктуром. Улагањем у неопходну додатну опрему, те потписивањем уговора са компанијом Comtrade, успешно смо уз њихову помоћ завршили пројекат за мање од 3 месеца, а одржавање је у потпуности преузела наша ИТ служба. Систем за сада обухвата 18 виртуалних машина. 

Након реконструкције ове комплексне серверске конструкције закључили смо да су чување, доступност и заштита података унутар ње подједнако важни. Свака фирма је изложена различитим нападима или незгодама, а постојање резервних копија свих докумената омогућује успешно враћање система у функцију у веома кратком року. Током 2022. године смо одлучили да уведемо „DRAAS“ (Disaster Recovery as a Service), који свакодневно обавља снимање тренутног стања и у случају катастрофе нуди враћање система великом брзином. Comtrade нам је био партнер и у овом пројекту, за који смо такође купили програм за чување података. У питању је програм који и даље користимо – решење компаније „Veeam“, а прављење дупликата за архиву ради се редовно за одређени временски период.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.