Са растом групе пропорционално је расла комплексност процеса и функција унутар компаније, па тако и потреба за увођењем сложеног софтверског система намењеног корпорација.

Почетак 2020. године донели смо одлуку да постоји софтверски систем замењивим новим, свеобухватним, који ће дугорочни задовољити све потребе Металфер Групе. Почетак те године покренули смо преговоре са више компаније које су нудиле своја софтверска решења, а након презентације и референтних посета стручних тим, састављен од кључних запослених из различитих различитих одељења, одлучили смо да решимо пројекат у оквиру пројекта. ом М&И из Новог Сада. Планиране фазе пројекат су завршене на време и нови софтвер, који је упутство у групи у групи у групи и све што су одселили (финансија, продаја, набавка, произвођач, Транспорт, Транспорт, Људски ресурси, правна служба, алатница, магацин) успешно је пуштен у раду 1. јануара 2021. године.

СТАБИЛНОСТ И ЗАШТИТА ПОДАТАКА

Будући да се Металфер Група непрестано развија и шири тако ни имплементације и дораде на ЕРП-у ( ЕРП – Ентерприсе ресоурцепланинг) никада нису коначне. Осим тога, технологија је сваког дана свег напретка и софтвери постају све захтеве, док опрема застарева. Имајући то у виду, обнова серверске инфраструктуре јавила се као неопходност, а уз њу и креирање у потпуности функционалног и стабилног система, у коме су груписани сви сервери путем „ВМваре вЦентер“, моћне платформе за управљање. Улагањем у неопходну додатну опрему, те потписивањем уговора са компанијом Цомтраде , успешно смо уз њихову помоћ завршили пројекат за мање од 3 месеца, а одржавање је у потпуности услуга преузела наша ИТ. Систем за сада обухвата 18 виртуелних машина.

Након реконструкције ове комплексне серверске конструкције закључили смо да су чување, доступност и заштита података унутар ње подједнако важни. Свака фирма је изложена различитим нападима или незгодама, а постојање резервних копија свих докумената омогућава успешно враћање система у функцију у веома кратком року. Током 2022. године смо одлучили да уведемо „ДРААС“ ( Дисастер Рецовери ас а Сервице ), који свакодневно обавља снимање тренутног стања и у случају катастрофе нуди враћање система великом брзином. Цомтраде нам је био партнер и у овом пројекту, за који смо такође купили програм за чување података. У питању је програм који и даље користимо – решење компаније „Вееам“, а прављење дупликата за архиву ради се редовно за одређени временски период.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
Фокус на Декарбонизацији и Зеленој агенди
Фокус на Декарбонизацији и Зеленој агенди

Београдски Енергетски Форум 2024, одржан 13. и 14. маја у хотелу „Crowne Plaza“ у Београду, поново се показао као кључни догађај у регионалном енергетском сектору.

Чланови Надзорног одбора Металфер Групе на „ESG Adria Summitu“ у Порто Монтенегру
Чланови Надзорног одбора Металфер Групе на „ESG Adria Summitu“ у Порто Монтенегру

Чланови Надзорног одбора Металфер Групе имали су значајну улогу на престижном „ESG Adria Summitu“, који се одржавао од 24. до 26. априла 2024. године у Порто Монтенегру.

Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.
Учешће Надзорног одбора Металфер Групе на Копаоник Бизнис Форуму 2024.

Престижни Копаоник Бизнис Форум још једном је послужио као кључна платформа за плодне дискусије о економским, геополитичким и друштвеним динамикама, нудећи свеобухватне анализе савременог глобалног пејзажа.

„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.