Статком – статистички компензатор снаге

Данас је у компанији Металфер Стеел Милл пуштен у рад нови Статком, иновативна опрема која ће значајно допринети побољшању енергетске ефикасности и стабилности електроенергетске мреже. Статком (Статистички компензатор снаге) представља високотехнолошку опрему која компанији Металфер омогућава активно управљање квалитетом електричне енергије коју користи у свом производном процесу.

Ова опрема доноси бројне бенефите не само компанији Металфер, већ и локалној заједници у којој послује. Коришћење Статкома ће омогућити да се електрична енергија користи са већом стабилношћу и мањим губицима, што ће довести до повећања поузданости електроенергетске мреже и елиминисања штетних утицаја на електро енергетски систем. Осим тога, Статком ће омогућити компанији Металфер да ефикасније користи електричну енергију, чиме ће се смањити укупна потрошња и трошкови, а тиме и утицај на животну средину. Побољшана енергетска ефикасност ће такође повећати конкурентност компаније на тржишту и омогућити јој да буде још успешнија у пословању.

Уз то, улагање у овакве иновативне технологије представља пример добре пословне праксе и друштвене одговорности према локалној заједници. Металфер тако показује да је посвећен унапређењу квалитета живота својих запослених и грађана Сремске Митровице и околине. Ова инвестиција ће донети многе користи, како за компанију, тако и за животну средину и друштво у целини.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.