Нова ваљаоница

У оквиру своје развојне стратегије, у компанији Металфер је 2017. донета је одлука да се крене са пројектом изградње нове ваљаонице жице и арматуре. Након вишемесечних преговора са шест водећих светских произвођача опреме као и анализе предложених решења, у мају 2018. одлучили смо да ступимо у партнерство са Даниели – јем, највећим и најбољим светским произвођачем челичне опреме.

У јуну 2018. године потписали смо уговор за набавку нове опреме за ваљаоницу арматуре у шипкама и котуровима и жице у котуровима, са годишњим производним капацитетом од 450.000 MT. Пројектовање, израда и монтажа опреме трајали су 2 године и 15 дана.

Упркос ометању пандемије COVID-19 и карантинских мера, успели смо да покренемо први сноп кроз производну линију 15. јула 2020. Ова нова фабрика је имала значајне утицаје на зелену агенду наше компаније, јер је опремљена напредним технологијама које смањују потрошњу енергије, побољшавају ефикасност и минимизирају отпад. Поред тога, опрема нове фабрике је дизајнирана да оптимизује ефикасност производње, минимизирајући потрошњу енергије и отпад.

Све у свему, нова фабрика је имала позитиван утицај на зелену агенду наше компаније, помажући нам да постигнемо наше циљеве одрживости, док истовремено побољшавамо ефикасност и капацитет производње. Поносни смо што смо постали партнери са Даниели-јем и радујемо се наставку иновација и улагању у ефикасну и одрживу технологију у будућности.

РЕЛЕВАНТНЕ ПРИЧЕ
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“
„Металферова магична ноћ: Деца запослених обасјана чаролијом Новогошњег Бала“

У бајковитом предвечерју, 12. децембра, Металфер Група је била домаћин магије на свом Новогодишњем балу. Деда Мраз је својим даровима распламсао срца најмлађих, док су наши малени витезови и принцезе запловили у чаробни свет маште.

Осврт на Медиа Туру
Осврт на Медиа Туру

У свом настојању да гради одрживу будућност, компанија Металфер с поносом је представилa свој иновативни производ – Металфер® Зелени Челик.

Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина
Сремска Митровица добила награду – ЕкоОпштина

Са изузетним поносом честитамо нашој Сремској Митровици на заслуженом признању као Еко општини у Србији.

Дуално образовање
Дуално образовање

Металфер постојано подржава амбициозне младе људе на њиховој образовној и професионалној стази, овога пута кроз пројекат „Дуално образовање“.

Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу
Metalfer Group на Прослави 40.-годишњице ИРЕПАС-а у Истанбулу

У живописном окружењу Истанбула, где се древна историја сусреће с модерним временима, овогодишња конференција СтилОрбис и ИРЕПАС

Учешће наших момака у фудбалској лиги
Учешће наших момака у фудбалској лиги

Компанија Metalfer Steel Mill подржава спортски и тимски дух својих запослених.

Ђак првак
Ђак првак

Као што шума сваког јутра буди своје тајне и пушта птице да причају приче, овогодишња свечана представа у Градском позоришту звучала је као одјек детињства и чуда које оно носи.

ЕПД сертификат
ЕПД сертификат

Групација Metalfer Group са поносом објављује да је наша компанија Metalfer Steel Mill стекла ЕПД (Environmental Product Declaration) изходован од стране реномиране куће EPD International AB Stockholm.

Челичење у Металферу
Челичење у Металферу

”Челичење”, сада већ традиционална, годишња манифестација која слави дух тимског рада и заједништва у ”Metalfer Steel Mill”-у, одржана је ове године 2. јуна у парку природе – Засавица.

Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине
Милион тона челика у новом погону фокусираном на заштиту животне средине

Компанија ”Metalfer Steel Mill”, добро познато име у индустрији челика, са поносом објављује успешну производњу првих милион тона челичних производа у свом новоотвореном погону.